KVSOO verliest 1-4 van de Vlaamse Ardennen in oefenmatch

Op woensdag 18 november speelde de KVSOO een oefenwedstrijd tegen de vriendenkring van de Vlaamse Ardennen. In de wandelgangen werd er gefluisterd dat het om de Slag van Vlaanderen ging! De Oost-Vlaamse scheidsrechters hadden eind vorig seizoen namenlijk het jaarlijkse provinciale voetbaltornooi gewonnen, net als de KVSOO!

selfie kvsoo vlaamse ardennenDe KVSOO kon rekenen op 15 enthousiaste spelers met enkele nieuwe gezichten! Richard Doeven stond in doel. De temperatuur was best aangenaam dus deed Richard het deze keer zonder onreglementaire muts. Centraal achterin stond het ondertussen vaste duo Vincent Tourlemain – Joachim Huyghebaert. Joachim had speciaal voor vandaag zijn baardje laten staan om de tegenstander (extra) angst aan te jagen. Rechts achterin bedankte Mitch Verleene voor een basisplaats na de vele intensieve trainingsarbeid, en op links stond Steve Declercq geposteerd. Het middenveld werd bevolkt door Arjen Cordier en Kevin Debeuckelaere, die maar net op tijd fit geraakt was voor de partij. Links mocht Thibo Desmet genieten van een basisplaats en rechts mocht debutant Jasper Vitse aan de slag. Diep in het punt moest Dean Praet de ruimte zoeken, gesteund door kapitein Jan Boterberg die op zoek moest gaan naar zijn eerste doelpuntje in meer dan een jaar! Nieuwkomers Joshua Symoen en Martijn De Langhe mochten starten op de bank, samen met Birger Janssens en Benny Beyen. Coach Thomas Sanders had alle moeite van de wereld op zijn selectie rond te krijgen, door de hoge blessurelast.

Bart Zeebroek leidde samen met Kim Depickere en Manfred Brengman de wedstrijd.

trio

Om 20u werd de match op gang getrapt. Het werd meteen duidelijk dat beide ploegen veel voetballende kwaliteiten hebben. Met veel kansen langs beide kanten onderscheidde vooral Richard zich als een ware topkeeper met enkele knappe saves op pogingen van de Vlaamse Ardennen. De KVSOO prikte tussendoor tegen met pogingen van Kevin, Dean met een spectaculaire omhaal waarvan hij zelf even moest bekomen. Ook Jan kwam dicht bij zijn eerste treffer sinds lang met een schietkans op de keeper en een kopbalkans op de daaropvolgende corner. Na 8 minuten wedstrijd (Ja je leest het goed, we waren nog maar 8 minuten bezig), kreeg de KVSOO na een goeie beginfase het deksel op de neus. 0-1. De bal werd simpel binnengetikt buiten het bereik van Richard.

Toen was het al Vlaamse Ardennen wat de klok sloeg. Verschillende pogingen strandden naast het doel, op de lat of op de vuisten van Richard. 5 minuten voor rust mocht Jan alleen doorgaan op de keeper, maar werd helaas afgevlagd voor zeer nipt buitenspel. Wat was dat goed gezien door Kim! Kort voor de rust werd Arjen Cordier vlak voor de neus van zijn coach heerlijk gepoort. Het schaamrood stond Arjen op de wangen. Gelukkig was het geen training deze woensdag, want dan mocht Arjen 10 keer pompen. In de actie die daarop volgde werd er na een mooie combinatie gescoord. 0-2. Coach Sanders mocht tijdens de rust een peptalk geven.

match

Op de tweede helft was het even wachten. Supporter Yvan Vanderstuyft moest eerst zijn fout geparkeerde wagen snel verzetten. In die tweede helft tapte de KVSOO uit een ander vaatje. Een poging van Jan van ver haalde eerst niets uit maar kort daarna werd een cadeautje van de keeper met beide handen uitgepakt. 1-2. Er was weer hoop! Helaas viel daarna de wedstrijd compleet stil. Enkele kleine kansjes hielden de talrijk opgekomen supporters wakker.

De KVSOO kwam niet meer in de  wedstrijd tegen een sterke vriendenkring uit de Vlaamse Ardennen. In een klutsbal na een corner werd het 1-3. Vlak voor tijd knalde Kevin nog keihard naast het doel, wat zou dat een wereldgoal zijn geweest! De KVSOO moest de kelk tot op de bodem ledigen, want in blessuretijd werd het nog 1-4.

“Het is nog vroeg op het seizoen. Op het einde van het seizoen worden de prijzen pas uitgedeeld”. Aldus coach Sanders.

De KVSOO wenst de vriendenkring uit de Vlaamse Ardennen te bedanken voor hun komst en de leuke, sportieve wedstrijd. Het scheidsrechterstrio was uitstekend, bedankt Bart, Manfred en Kim! De afspraak voor de terugwedstrijd, volgend seizoen is al gemaakt, we kijken er alvast naar uit!