KVSOO wint de wisselbeker “Fernand D’hondt”!

Op donderdag 14 mei stond de jaarlijkse Finaledag op het programma. De finaledag is een voetbaltornooi onder de verschillende vriendenkringen van scheidsrechters uit West-Vlaanderen. Deze keer organiseerde de vriendenkring van Menen het tornooi op het eerste terrein van Wervik. De KVSOO vertrok alvast om 8u45 aan Bistro Van Gogh naar Wervik met een missie…

00

06De ploeg bestond uit de volgende toppers: Jan Boterberg, Arjen Cordier, Joachim Huyghebaert, Vincent Tourlemain, Thibo Desmet, Steve Declercq, Hugo Berg, Dean Praet, Nathan Billiau, Gregory Delhougne en Kevin Debeuckelaere. De tactieken werden uitgedokterd door het trainersduo Thomas Sanders en Bart Zeebroek. Ashly Braeckevelt verzorgde de PR en het papierwerk.

Om 10u40 stond de eerste groepswedstrijd op het programma. De KVSOO werd ingedeeld in de groep met Veurne, Roeselare en Ieper. De eerste wedstrijd was tegen Veurne. Daarin haalde de KVSOO het overtuigend met 3-0. Doelpunten van Gregory en Kevin en nogmaals Kevin na een schitterende rush van Nathan op de flank.

De volgende wedstrijd, tegen Roeslare werd eveneens gemakkelijk gewonnen met 4-0! Nathan, Gregory, Steve en opnieuw Gregory zorgden voor de doelpunten.

De laatste groepswedstrijd was dan wellicht “die ene mindere match op een tornooi”, tegen Ieper, waarin niet werd gescoord. De KVSOO mocht wel als leider van de groep naar de halve finales.

07Daarin werd Kortrijk onze tegenstander. Gregory bracht de KVSOO op voorsprong na een lange bal van doelman Jan. Maar al snel was het eerste tegendoelpunt op het tornooi een feit. Kevin redde echter nog het vel van z’n coach Thomas door in de allerlaatste minuut de “winning goal” te scoren. 2-1.

Om 17u stond de finale op het programma tegen onze vrienden uit Brugge. Hét moment van de dag was aangebroken voor de KVSOO. Frederik Schacht floot de finale. Nathan kon al snel profiteren van mistasten van de keeper van Brugge. Daarna kon Gregory nog de score verdubbelen. 2-0. In een overbodige tweede helft hield de KVSOO stand! De beker was binnen. Na heel wat feestgevier, mocht onze voorzitter de beker als eerste de lucht in steken. Het contract van de trainer werd meteen ook verlengd voor volgend seizoen.

Voelt zich trotse voorzitter van de Kvsoo. Niet alleen om de behaalde titel en beker, maar vooral omwille van de manier waarop: een dag vol plezier, een mix van jong en ervaring, en vooral een super mentaliteit. Well done boys!! ‪#‎hardworkpaysoff‬ ‪#‎wegmetpoulidor‬ ‪#‎oneteam‬ ‪#‎onedream‬ ‪#‎teamkvsoo‬‪#‎missiewervik‬ ‪#‎eindelijkmerckx‬

Bart Zeebroek – Voorzitter KVSOO

De KVSOO wenst uiteraard nog de organisatie, scheidsrechters en andere vriendenkringen te bedanken voor deze fantastische dag.

Alle foto’s kun je bekijken in onze fotogalerij!

48

(3989 keer bekeken)

Share