Verslag stratenloop “Rond De Nieuwe Koerswijk”

Naar jaarlijkse traditie nam de KVSOO deel aan de loopwedstrijd “Rond De Nieuwe Koerswijk” op 5 september 2012 in Mariakerke, Oostende. Voor het derde jaar op rij verschenen de Oostendse scheidsrechters aan de start in deze wedstrijd van Het Oostends Loopcriterium, georganiseerd door VOK Oostende.

Maarliefst 270 deelnemers verschenen er aan de start. De weersomstandigheden waren ideaal: een motivatie om beter te doen dan vorig jaar! De KVSOO startte met 9 deelnemers: Arjen Cordier, Nathan Billiau, Ashly Braeckevelt, Benny Beyen, David Goldberg, Thomas Sanders, Joachim Huyghebaert, Benny Fischer en tot slot ook nog Filip Wille! Een mooie opkomst.

Om 19u30 werd het startschot voor de 9.150m (3 rondes) gegeven. Arjen, Nathan, Ashly, David, Thomas, Joachim en Filip vertrokken in groep, achteraan het pak. De ervaren lopers (Benny en Benny) vertrokken meer vooraan. Al snel werd duidelijk dat iedereen zijn eigen tempo zocht. Ashly moest na één ronde afhaken met een lichte blessure aan zijn been. Het blijft een training, dus risico’s worden best vermeden in het begin van het seizoen! Nathan’s doel was om 2/3 van de stratenloop aan een strak tempo te lopen en eventueel de laatste ronde wat uit te lopen. In het eerste deel van zijn doel slaagde hij met glans! De anderen konden de 9150m zonder problemen uitlopen. Van een stevige maar leuke training gesproken!

Om de oppermachtige Davy Stieperaere uit Varsenare te verslaan is er wel nog wat training nodig maar de KVSOO is heel trots op de prestatie van alle onze deelnemers.

Na de afhaling van de tombolaprijzen en een frisse douche kon de extra-time beginnen! De avond werd in stijl afgesloten met een lekkere hamburger (of twee) en een goeie Tongerlo (of drie, vier, …).

Uitslag

  • Plaats 9: Benny Fischer in 33’38”
  • Plaats 80: Benny Beyen in 40’10”
  • Plaats 108: Arjen Cordier in 42’18”
  • Plaats 111: Joachim Huyghebaert in 42’36”
  • Plaats 137: Thomas Sanders in 45’29”
  • Plaats 138: David Goldberg 45’30”
  • Plaats 139: Filip Wille 45’31”
  • Nathan Billiau: 2 rondes in 26’49”
  • Ashly Braeckevelt: 1 ronde in 13’20”

Volledige uitslag: (met dank aan Het Oostends Loopcriterium)
http://www.loopcriterium.be/resultaten

Foto’s

Bart Zeebroek en Jan Boterberg waren natuurlijk van de partij om te supporteren en zorgden voor onderstaande foto’s!
http://fotogallerij.kvsoo.be/#26

Andere foto’s: (met dank aan Het Oostends Loopcriterium)
http://www.loopcriterium.be/foto/2012/rond-de-nieuwe-koerswijk/

(3438 keer bekeken)

Share