Goed begonnen maar niet gewonnen: KVSOO verliest in Vlaamse Ardennen.

Zoals bij alle grote voetbalploegen ligt het hoofd van de trainer op het hakblok als de resultaten tegenvallen. Het is een harde wetmatigheid in het voetbal. Bij onze rood-groen-gele Oostendse Duivels van de KVSOO is het niet anders. Na de verloren finale(dag) werd de coach geofferd. “Adieu Sanders, het moet anders” titelden enkele tendentieuze opiniemakers… Coach Sanders reageerde waardig en blikte tevreden terug. “Mijn werk is voor 89% af”, zo liet hij optekenen.

Na een uitgebreide audit wou het KVSOO bestuur een trainer die dicht bij de spelers stond. Niet veel later werd geopteerd voor het revolutionaire concept speler-trainer. Kevin Debeuckelaere kwam na een schriftelijk tactisch examen als Primus Inter Paris uit de bus. Volgens enkele ingewijden was ook een zekere A.B. kandidaat, maar kwam hij niet verder dan Primus …

Het debuut voor selectieheer Kevin Debeuckelaere was op zijn minst pittig te noemen. Een uitwedstrijd tegen de Vlaamse Ardennen. Dat op grote hoogte spelen een voordeel is voor de thuisploeg bewees Bolivia al meermaals in internationale kwalificatiewedstrijden. Doch het sierde de nieuwe trainer dat hij hiervoor vooraf geen excuses wou inroepen.

Niettemin kondigden zich vooraf toch nog enkele donkere wolken aan:

  • Vedette en topschutter Dean Praet, zeg maar de CR7 van de KVSOO, liet weten niet selectioneerbaar te zijn.
  • De opstelling lekte enkele uren voor de aftrap uit en verscheen op een belangrijk internetplatform. En zeggen dat we als kustploeg normaliter uitblinken in het vooraf zand strooien in de ogen van de tegenstanders …
    opstelling
  • De gelukshandschoenen van doelman Richard Doeven bleken kort voor afreizen onvindbaar.
  • PDG Bart Zeebroek had last van zwangerschapsmisselijkheid en moest verstek geven.

Niettemin, na bovenstaande kommer en kwel zorgden een inspirerende speech van T1 De Beuckelaere en zijn assistent T2 Boterberg er voor dat de KVSOO de lakens naar zich toetrokken vanaf het eerste fluitsignaal.

kvsoo-vlaamse-ardennen

De kustboys domineerden het wedstrijdbegin en de thuisploeg kreunde onder de druk. Na een tiental minuten resulteerde dit in een strafschop na een mislukte poging om draaischijf Jori Torreele onder het kunstgras te stoppen.

Een voetbalhistorisch moment brak aan. Na de eerdere memorabele penalty’s van Ajax (Cruyff-Olssen) en Barcelona (Messi-Suarez) grabbelde de tandem Boterberg – De Cremer nu uit de penalty trukendoos. Via een schitterend ingestudeerd nummer kwam KVSOO verdiend 0-1 voor. Meteen de eerste goal voor Wesli De Cremer in Oostendse loondienst.

Na de 0-1 kwam de thuis ploeg opzetten en rond de 25ste minuut verslikte debutant Thomas Sanders zich in een interceptie. De lokale aanvaller struikelde maar al te graag over de rechterschoen van Thomas en de ref wees naar de stip. De strafschop werd keurig omgezet in de linkerbenedenhoek, terwijl doelman Richard Doeven ondertussen in de rechterbenedenhoek lag.

Meteen na de gelijkmaker kwamen de lokalen zelfs op voorsprong. Een mooie voorzet werd staalhard binnengekopt door een nogal groot uitgevallen Vlaams – Ardeneese middenvelder.

De achterstand bracht KVSOO niet van de wijs, wel integendeel. Nadat Thomas Sanders en Martijn De Langhe nogal opzichtig weigerden de gelijkmaker te scoren, nam Arjen – Spaakie – Cordier zijn verantwoordelijkheid om voor een billijke ruststand te zorgen.

Tijdens de rust was T2 Boterberg vooral geïnteresseerd in de ruststanden op andere velden, en dit bleek het sein voor een collectieve aandacht verslapping.

De thuisploeg greep KVSOO meteen bij de keel. De bezoekers waren duidelijk van hun melk (1) en de aanvallers sneden net als een mes door boter (2) door de Oostendse verdedigingslinie. In een mum van tijd was het 6-2. Doelman Doeven moest de ballen uit zijn net rapen zoals eieren (3) uit een kippenren. Her en der werd gewag gemaakt dat de Oostendse speler een appelflauwte hadden als gevolg van suiker (4) tekort. Of dit terecht was of eerder een ver-bloem (5)-ende verklaring is voer voor analisten.

Wesli De Cremer zorgde in het slotkwartier nog voor de 6-3 en mag zich tijdelijk de gouden stier van de KVSOO noemen. Jan Boterberg, in een lang vervlogen verleden nog topschutter, zag het met lede ogen aan en waagde zich ook aan een doelpoging. Door een communicatiefout had niemand er Jan echter op gewezen dat er bij de rust gewisseld was van speelveld. De verdienstelijke doelpoging, een effectbal in de winkelhaak, werd door Richard Doeven met de vingertippen uit doel geweerd.

6-3 was de eindstand. Na een verkwikkende douche konden de KVSOO spelers nog genieten van een drankje en enkele boterhammen aangeboden door de sympathieke gastheren.

Voor KVSOO speelden: Jasper Vitse, Steve De Clercq, Richard Doeven, Martijn de Langhe, Joachim Huyghebaert, Jori Torreele, Benny Beyen, Wesli De Cremer, Vincent Tourlemain, Joshua Symoen Claeys, Arjen Cordier, Jan Boterberg, kevin de Beuckelaere en Thomas Sanders!

KVSOO - Vlaamse Ardennen

De KVSOO bedankt de vriendenkring Vlaamse Ardennen voor de goeie organisatie. Bedankt ook aan het scheidsrechterstrio onder leiding van Tjorn De Wulf voor de uitstekende wedstrijdleiding.

PS: de meerwaardezoekers hebben in dit verslag ongetwijfeld een recept gevonden voor een lekkernij. Te koop bij de KVSOO aan 4€ voor 500 gram of 7€ de kilo 🙂 !

Verslag door Richard Doeven.

 

(3323 keer bekeken)

Share