Overlijden Roland Banckaert

Met droefheid hebben we het overlijden vernomen van Roland Banckaert. Roland overleed op 25 juni . We wensen zijn familie en vrienden veel sterkte toe.

In volle vakantie kreeg ik het bericht dat Roland Banckaert was overleden. Door Roland ben ik scheidsrechter geworden in 1971. Hij is altijd mijn mentor en coach gebleven. Hij bracht het tot vaste waarde in 1e provinciale. Jonge mensen kunnen niet begrijpen wat dat in die tijd betekende.

De vaste waarden in 1e provinciale verdwenen niet vanzelf en als scheidsrechter van 2e provinciale moest men meerdere pijlen op zijn boog hebben om door te breken naar 1e provinciale. Roland heeft dat gekund en hij was voor velen een voorbeeld van gezag op het veld. Als dit mijn sterkste kwaliteit was, heb ik dat aan Roland te danken. Hij was trouwe soldaat van de “amicale” in Oostende en tal van ouderen behouden goede herinneringen aan hem. Dank je wel Roland.

Danny Roose

Ere-Voorzitter

(1211 keer bekeken)

Share