Gastspreker Remko Meeusen

‘Van diamantslijper bij Deceuninck – Quick step tot succescoach op de Paralympische spelen. ‘

Op maandag 4 oktober verwelkomen we een Olympiër in Bistro Van Gogh. Remko Meeusen is West-Vlaming, coach van het Belgisch team paracycling en ook performance coach van zijn eigen bedrijf Coach2Peak. 

De afgelopen Paralympische spelen waren een groot succes voor België. Een groot deel van deze successen werden geboekt in wielrennen en laat onze gastspreker nu net één van de sterke mannen zijn achter dit succes. De amper 31-jarige Remko Meeusen werd door de vele Belgische medaillewinnaars meer dan eens in de bloemetjes gezet na alweer een topprestatie. 

De toekomst van Remko Meeusen zag er enkele jaren nochtans helemaal anders uit. Tijdens zijn stage in 2012 op de Bakala Academy kwam hij in contact met Koen Pelgrim, trainer bij Deceuninck Quick-Step. Patrick Lefevere wou een internationaal opleidingsteam voor beloftenrenners oprichten en zocht iemand om dat project in handen te nemen. Remko kreeg zijn kans en mocht zo een belangrijke rol spelen in het slijpen van enkele ruwe diamanten die terechtkwamen in deze talentengroep: Julian Alaphilippe, Enric Mas, Maximilian Schachmann, Rémi Cavagna,  Florian Sénéchal, … 

In 2014 werd Remko ook coach van G-wielrenner Diederick Schelfout en kwam zo in het paralympische milieu terecht. De combinatie tussen dit werk en het werk bij Quick-Step werd jaar na jaar zwaarder waardoor er eind 2019 een verscheurende keuze zicht aandiende. Remko volgde zijn hart en koos voor een voltijdse job als ligatrainer bij de Vlaamse wielrenners met een beperking. 

De volledige uitbouw van een nieuwe structuur voor deze groep wielrenners kwam tot stand en er werd een enorme progressie gemaakt.  Alle details van deze structuur, de verhalen uit Peking, het levensverhaal van Remko en enkele leuke anekdotes staan op de planning voor maandag 4 oktober.  We kijken er naar uit om dit boeiende verhaal te beluisteren! U komt toch ook? 

(1303 keer bekeken)

Share