Een terugblik op het Christmas Truce Tournement

Dit toernooi wordt in het Ieperse georganiseerd sinds 2011 ter nagedachtenis van het kerstvoetbal dat de Britse en Duitse soldaten speelden. Op kerstavond 1914 werden de wapens toen neergelegd om een partijtje voetbal te spelen. Een bijzonder moment dat nog steeds herdacht wordt, onder meer dankzij dit toernooi waar 12 Europese topploegen aan deelnemen. Naast voetbal wordt er tijdens het weekend ook veel aandacht besteed aan de oorlog zelf en de vele opofferingen die de soldaten aan beide kanten moesten doen tijdens de Eerste Wereldoorlog.Dit toernooi wordt in het Ieperse georganiseerd sinds 2011 ter nagedachtenis van het kerstvoetbal dat de Britse en Duitse soldaten speelden.Dit toernooi wordt in het Ieperse georganiseerd sinds 2011 ter nagedachtenis van het kerstvoetbal dat de Britse en Duitse soldaten speelden. Op kerstavond 1914 werden de wapens toen neergelegd om een partijtje voetbal te spelen. Een bijzonder moment dat nog steeds herdacht wordt, onder meer dankzij dit toernooi waar 12 Europese topploegen aan deelnemen. Naast voetbal wordt er tijdens het weekend ook veel aandacht besteed aan de oorlog zelf en de vele opofferingen die de soldaten aan beide kanten moesten doen tijdens de Eerste Wereldoorlog.

De deelnemende ploegen van 2019

In Groep A vonden we Crystal Palace, Manchester City, Hertha BSC, Olympique Marseille, Club Brugge KV en Middlesbrough. Groep B bestond uit Burnley, Paris Saint-Germain, FC Köln, RSC Anderlecht, Watford en Stoke City.

Dat we de kans kregen om aan dit tornooi te mogen deelnemen waar meerdere topploegen vanuit Europa vertegenwoordigd waren was echt super, het was al snel duidelijk dat dit een tornooi was op een schaal dat ik nog nooit eerder gezien had. Het verliep zeer professioneel overal waren er officials van de Premier League die ervoor zorgen dat het tornooi in goede banen verliep. En samen met een groep gemotiveerde scheidsrechters konden we een goeie indruk nalaten op dit tornooi. Voor mij was dit mijn eerste deelname, anderen hadden al meerdere keren de kans gekregen voor aan dit tornooi deel te nemen. Het was kort samengevat een top ervaring die ik nog lang zal koesteren. Hopelijk tot volgend jaar!     

Yenley, Martijn en Jasper

(1447 keer bekeken)

Share