Even voorstellen… Lawrence Visser en Jo De Weirdt

Lawrence Visser is één van onze huidige internationale topscheidsrechters en komt op maandag 11 maart 2019 naar onze favoriete Bistro Van Gogh om ons te vertellen over zichzelf en zijn carrière. Bovendien neemt hij ook zijn vaste assistent – Jo De Weirdt – mee om ons een masterclass te geven rond teamwork. Samen met Jo is hij gestaag aan het timmeren aan zijn weg naar boven. In België floot hij ondertussen alle topwedstrijden en is het uitkijken naar zijn volgende stappen op het internationale toneel.

Lawrence werd geboren op 18 december 1989 in Lommel en groeide op in Merksplas. Hij speelde er bij het lokale SK Merksplas en droomde toen al van eerste nationale. Zijn vader bracht hem echter met de voeten op de grond en zei dat dit als voetballer waarschijnlijk niet zou lukken. Enkele jaren later kreeg hij op zijn veertiende een papiertje van zijn vader waarop stond: word scheidsrechter! Hij vond het toen nog te vroeg omdat hij nog te graag voetbalde. Maar toen hij een jaar later op de bank belandde bij de knapen van Merksplas heeft hij (gelukkig) toch de stap gezet.

Achteraf gezien de beste zet uit zijn nog jonge leven. In een mum van tijd klom de talentvolle Visser op doorheen alle jeugdreeksen en ook bij de eerste ploegen liep het als een trein. Zo maakte hij op 24-jarige leeftijd zijn debuut in de Jupiler Pro League op 16 augustus 2014 in KV Oostende vs KV Mechelen. Ondertussen is Lawrence uitgegroeid tot een absoluut vaste waarde in eerste klasse, hij werd ook internationaal scheidsrechter, semi-prof en is ook één van onze videorefs.

Lawrence hecht veel belang aan teamwork en goede afspraken en werkt daarom ook al enkele jaren samen met een vast team. Jo De Weirdt is er al vanaf het begin bij en komt op maandag 11 maart mee naar Bistro Van Gogh om ook bij het luikje van de assistent-scheidsrechter stil te staan. Wij zijn alvast overtuigd van de vele talenten van Lawrence want je zal merken dat hij naast scheidsrechter ook een uitstekende verteller is. Zijn job als accountmanager bij Proximus zal hier waarschijnlijk ook wel voor iets tussen zitten. Afsluiten doen we met een inspirerende zin die elke talentvolle scheidsrechter boven zijn bed zou moeten hangen. Ze komen niet toevallig uit Lawrence zijn mond. “Hard werken! Dat zijn echt de gouden woorden. En vooral ook open minded zijn, veel leren van mensen die in je geloven en aan de slag gaan met de feedback die je krijgt. Als je enkel gelooft in je eigen pad, dan geraak je nooit op het hoogste niveau. Het is keihard werken maar het loont.” Wij kijken er alvast ongelooflijk naar uit! Jullie ook?

(Foto’s R. Declerck)

(2317 keer bekeken)

Share