Fusion Clubreferee

Op zaterdag 14 oktober was een delegatie van onze KVSOO te gast bij de Oostendse Fusion Soccer Academy. Sinds vorig seizoen gaan regelmatig beginnende scheidsrechters van onze KVSOO wedstrijden fluiten van de onderbouw bij diezelfde bewegingsacademie.

Twee seizoenen geleden was er al een eerste toenadering tussen Fusion en de KVSOO toen wij een oproep lanceerden naar clubs uit de regio om meer samen te gaan werken. Een tijdje terug kwamen zij daarop bij ons met de vraag of we bereid waren mee te stappen in een verhaal van clubscheidsrechters. Uiteraard gingen we met plezier in op hun vraag. Positieve verhalen kunnen we absoluut gebruiken om onze mooie hobby in de kijker te plaatsen.

Tijdens het cursusmoment van 14 oktober dat ongeveer twee uur duurde, kwamen de specifieke regels aan bod van de wedstrijden voor de onderbouw. Een dertiental aanwezigen volgden deze sessie en gaan straks zelf wedstrijdjes fluiten bij de jonge voetballertjes.
Op die manier wil Fusion eigen spelers nauwer betrekken bij de arbitrage ( ze zelf laten ervaren wat het precies inhoudt) en ook mama’s en/of papa’s de kans geven actief deel te nemen aan het voetbalgebeuren van hun zoon/dochter op zaterdag.

We zijn ervan overtuigd dat dit project op termijn de stap naar de KVSOO kan verkleinen en misschien zijn er wel geïnteresseerden die dan zelfs zin hebben in het volgen van de officiële cursus?!

Het werd in elk geval een boeiende ochtend met heel wat enthousiasme langs beide kanten en dat ook het zonnetje van de partij was, is ongetwijfeld een prima voorteken!

In onze fotogalerij vinden jullie wat sfeerfoto’s terug.

Er staat trouwens ook nog een terugkommoment gepland eind november en we hopen dit initiatief in de toekomst nog te kunnen herhalen. Bij Fusion of bij andere geïnteresserde voetbalclubs?

(2671 keer bekeken)

Share