Even voorstellen: Louise Carton

De eerste vergadering van het seizoen komt er snel aan. We mogen meteen een topgastspreekster verwelkomen: Louise Carton!

Alles begon voor Louise toen haar vader haar op 8-jarige leeftijd meenam naar de atletiekclub in Oostende. Daar leerde ze op speelse wijze de verschillende aspecten van atletiek kennen. In haar beginjaren lag de focus vooral op de kortere afstanden. In 2011 startte ze de samenwerking met haar coach Dirk Engelen. De nadruk in de trainingen werd meer op uithouding gelegd en al snel bleek dat Louise daar zeer goed op reageerde. Sindsdien maakte ze jaarlijks grote stappen vooruit.

Na haar middelbare school in Oostende startte Louise in 2012 met haar studies revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de KU Leuven. Ze probeert een goede mix te vormen om het studeren en trainen te kunnen blijven combineren, al krijgt de sportieve carrière nu wel voorrang.   In het weekend reist ze nog steeds op en af om thuis bij haar familie te kunnen zijn.  Zeker sinds het overlijden van haar vader heeft ze het wel nodig om in het weekend wat tijd door te brengen bij haar familie.

In 2013 maakt Louise haar debuut op internationaal niveau met het EK U20 op de piste en in het veld. Deze internationale ervaringen waren een zeer grote motivatiebron voor haar, het smaakte naar meer en het zorgde ervoor dat ze tot het besef kwam dat ze in de toekomst op het hoogste niveau wil kunnen meestrijden.  In dat zelfde jaar werd ze Belgisch juniorenkampioene veldlopen.

In 2015 veroverde ze met groot overwicht de Crosscup en behaalde ze ook haar eerste Belgische titel in het veldlopen. Daarna ging de nadruk liggen op de 5000m op de piste. Het daaropvolgende EK in Tallin behaalde ze zilver bij de U23. Op de Nacht van de Atletiek in Heusden Zolder verbeterde ze haar persoonlijke record en behaalde ze de minimum limiet voor deelname aan de Olympische spelen in Rio De Janeiro. In 2015 werd ze ook Europees kampioene veldlopen bij de beloften in Hyères in Frankrijk. In dat zelfde jaar kreeg ze de gouden spike voor beste vrouwelijke belofte en in 2016 kreeg ze de onderscheiding van ‘Sportbelofte van het jaar’. In de jaren die volgden werd ze ook telkens Belgisch kampioene in het veldlopen.

Louise Carton komt ons op 11 september vertellen over haar carriere, haar toekomst, de Olympische Spelen, de combinatie studie/topsport, haar trainingsplan, haar begeleidingsteam, de link met Oostende, de keuze tussen het veld en de piste, enz…

Kortom, een zeer boeiende avond die de ideale motivatiebron zal zijn voor velen van ons om hard te blijven werken om onze dromen na te streven…

Foto’s (Facebookpagina Louise Carton)

Website Louise Carton (foto’s en meer): http://www.louisecarton.com/
Louise is ook actief op Facebook, Instagram, en Twitter!

 

(2895 keer bekeken)

Share