Yannick Lefèbvre was te gast bij de KVSOO!

Op maandag 6 februari mochten we sinds lang nog eens een échte Oostendenaar als gastspreker verwelkomen op onze eerste ledenvergadering van het jaar in Bistro Van Gogh.

De eerste ledenvergadering van het jaar had een aantal nieuwigheden in petto, waaronder een vernieuwde quiz. Voortaan worden er slechts 5 vragen gesteld, en wordt nadien iets dieper ingegaan met toelichting van het reglement. Een ideale manier om de kennis van het reglement wat bij te spijkeren.

Tijdens het woordje van Rony Callewaert werd een aantal vaak voorkomende puntjes uit recente verslagen (nazichten) besproken.

Na de pauze mocht Yannick Lefèbvre het woord nemen. In een boeiende uiteenzetting hoorden we alles over de snelste klasse van het olympisch zeilen: de 49er klasse.

Hij is stuurman van het LP Sailing Team. Hij bemant zijn boot met Tom Pelsmaekers. Samen gaan ze voor volgende quote: “Streef naar progressie, niet naar perfectie.” In februari 2016 eindigden ze beiden 31ste op het WK. De spelen van Rio 2016 werden hun eerste zomerspelen en daarin finishten ze knap als 17de.

Onderstaande filmpjes tonen hoe spectaculair de sport wel is. De KVSOO’ers zullen ongetwijfeld voortaan met extra aandacht de sport volgen.

Bedankt voor je komst, Yannick. Veel succes verder met je team!

Volg Yannick Lefèbvre op sociale media:

Filmpjes

Foto’s

(2858 keer bekeken)

Share