Even voorstellen: Frederik Geldhof

Op maandag 3 oktober 2016 krijgen we opnieuw hoog bezoek in Bistro Van Gogh. Met veel trots mogen we Frederik Geldhof aankondigen als gastspreker voor onze volgende ledenvergadering. Frederik is al vele jaren ons West-Vlaamse boegbeeld in de Jupiler Pro League en we zijn zeer blij dat het eindelijk gelukt is om Frederik ‘Fred’ naar Oostende te krijgen.

Frederik GeldhofFrederik werd geboren op 16 april 1976 in Lauwe en blies dus eind vorig seizoen 40 kaarsjes uit. Na een voetbalcarrière bij vooral Racing Lauwe volgde Frederik in september 1992 de cursus kandidaat-scheidsrechter bij de Meense vriendenkring. Frederik kreeg voor zijn eerste wedstrijden Lieven Masil mee als peter.  Op 9 september 1992 floot hij met Aalbeke Sport tegen SV Kortrijk zijn eerste wedstrijd. Al snel bleek dat Fred een echt natuurtalent was en hij kon rap de overstap maken naar de eerste ploegen. Amper 6 jaar na zijn start als scheidsrechter floot hij in november 1998 al zijn eerste wedstrijd in 1ste provinciale met VK Ieper tegen Koksijde. Het duurde dan ook niet lang vooraleer hij op de deur van de hogere afdelingen klopte en in april 2000 was het zover. Op 24 september 2000 floot hij met Wilrijk – TK Meldert zijn eerste wedstrijd in 4de nationale. Fred bleef ook in het nationaal voetbal hoge ogen gooien en jaar na jaar mocht hij een promotie vieren zodat hij in september 2005 voor de poort van 1ste nationale stond. Met Lierse – STVV floot hij zijn eerste wedstrijd in eerste nationale en dit bleek de start van een prachtige carrière.

Uiteraard volgden nog enkele ups en downs maar Frederik had duidelijk zijn stek gevonden binnen het hoogste niveau. Vele jaren later floot Frederik ondertussen als 325 wedstrijden in het nationale voetbal en was hij al 112 keer 4de official.

geldhof2Frederik groeide uit tot een vaste waarde in eerste nationale en verloochende nooit zijn afkomst: een hardwerkende joviale West-Vlaming uit Lauwe. Fred is graag gezien tot ver over onze provinciegrenzen heen.

Op maandag 3 oktober komt Fred ons een boeiend verhaal vertellen over zijn vele belevenissen in het voetbal, zijn rol als ontvanger van de scheidsrechters op Lauwe, de invloed van de (sociale) media, zijn buitenlandse avonturen, …

Een avond om niet te missen dus! U komt toch ook?!

(4678 keer bekeken)

Share