Even voorstellen: Tom Boudeweel

Op maandag 11 april 2016 krijgen we opnieuw een zeer boeiende gastspreker op bezoek in onze favoriete Bistro Van Gogh. Met Tom Boudeweel komt een zeer gekende radiostem op bezoek die jullie ongetwijfeld al vaak gehoord hebben bij Sporza Radio.

Tom Boudeweel werd geboren in Ieper op 29 december 1971. Hij studeerde journalistiek in Gent en Utrecht en is vooral actief als voetbalverslaggever. Hij geeft regelmatig een overzicht van de sport op Radio 1.

Zoals veel kinderen droomde Tom van een succesvolle carrière als profvoetballer, maar al snel werd duidelijk dat de hoogste klasse er niet in zat. Als sportliefhebber wou hij toch contact houden met de sportwereld. Waarom dan niet als journalist?

tom boudeweel 2Tijdens de studies journalistiek in Gent en Utrecht werkte Tom al mee aan het sportprogramma op Radio Apollo/Contact, deed hij al verslagen op Radio 2 en hij schreef kleine verhalen en columns. Na een jaartje in  Nederland keerde Tom terug naar zijn stageplaats op de VRT Radio. En zo ging de bal aan het rollen. Even later volgde de regionale televisiezender AVS. Ondertussen bleef de voetbalfreak ook aan het werk bij de tijdschriften Voetbalmagazine en De Voetbaltrainer. Alsof dat nog niet genoeg was, veroverde Tom ook de andere kant van televisiekijkend Oost-Vlaanderen als Hoofd Sport van Kanaal 3. Tussendoor pikte hij ook wel eens een presentatie mee. Hij heeft er ondertussen ook al verschillende opdrachten als commentator bij een rechtstreekse tv-uitzending opzitten.

tom boudeweel 3Tom Boudeweel is ook zeer actief op sociale media. Uit een snelle blik op twitter blijkt dat hij enkele duizenden volgers heeft. Tom vindt dat het bijna een standaarduitrusting is geworden van een moderne journalist. Het blijkt wel niet altijd evident om er de juiste informatie uit te filteren want er komt heel veel informatie op.

Het wordt weer een avond om naar uit te kijken want met Tom Boudeweel krijgen we een journalist over de vloer uit de buik van de sport die veel binding en voeling heeft met vele sporters en moderne thema’s. U komt toch ook?!

(3895 keer bekeken)

Share