Even voorstellen: Olivier Marteel

foto 1Nadat we begin oktober met Alexandre Boucaut een Belgisch topscheidsrechter mochten verwelkomen kunnen we jullie in november alweer een topper aankondigen. Ditmaal zelfs internationale top. Met Olivier Marteel hebben we een Belgische snookerref op bezoek die eind vorig seizoen de WK-finale mocht leiden in het mythische Crucible Theatre van Sheffield.

Olivier Marteel noemt zichzelf een simpele West-Vlaming uit Koksijde, die zijn fulltime job als verpleegkundige op de radiologieafdeling combineert met een prachtige carrière als snookkerref. De combinatie werk-sport is niet altijd evident. Hij moet zijn vakantiedagen opsparen en ook de nachtdiensten probeert hij strategisch te plannen zodat hij voldoende ‘recup-dagen’ heeft als voorbereiding op een tornooi.

foto 2Scheidsrechter zijn in een WK-finale is uiteraard de jongensdroom van elke scheidsrechter maar deze eer is voor slechts een heel kleine kring weggelegd. Olivier Marteel realiseerde het dus begin mei 2015. Ook voor hem was het een grote en eer en een privilege. De locatie was dat uiteraard ook. Net zoals het Wembley Stadium een mythische locatie is voor het voetbal, is het Crucible Theatre dat voor de snookersport. Uiteraard ook zo voor Olivier Marteel. Hij ging er 1992 voor het eerst kijken als toerist en toen al kwamen zijn haren recht te staan.

Tijdens een boeiende uiteenzetting komen we meer te weten over de snookersport, zijn foto 4ervaringen als scheidsrechters, de voorbereidingen op een tornooi, … Uiteraard zal hij ons ook vertellen over zijn ervaringen op diverse grote tornooien en wereldkampioenschappen. Maar ook over zijn contact met enkele uitgesproken karakters uit de snookersport (vb. Ronny O’Sullivan) en de mogelijkheden van het Belgische toptalent Luca Brecel. Ook het snooker in België ligt Olivier Marteel na aan het hart.

Hij wil geen vedettestatus rond zich hebben en gewoon hard werken om zijn best te doen aan de tafel. Dit doet hij 50 % voor zichzelf omdat hij ook zelf een mooie carrière wil maken, maar ook om het snooker in België op de kaart te zetten.

Veel meer gaan we niet verklappen want Olivier Marteel zal het jullie op maandag 9 november allemaal met veel plezier en enthousiasme zelf vertellen op onze ledenvergadering in Bistro Van Gogh.

foto 3
Alweer een gastspreker om niet te missen bij uw favoriete vriendenkring! U komt toch ook?!

(3835 keer bekeken)

Share