Week van de Official van 3 t.e.m. 11 oktober

week van de officialZonder officials zijn er geen sportwedstrijden! Tienduizenden scheidsrechters, juryleden, resultaatopnemers,… zorgen er wekelijks voor dat we in Vlaanderen op een kwalitatieve manier aan sport kunnen doen. Tijdens de eerste editie van de “Week van de Official”, van 3 tot en met 11 oktober, zullen overal in Vlaanderen initiatieven georganiseerd worden. Het belangrijkste doel is waardering te uiten voor hun inzet.

Vanzelfsprekend is het engagement van officials niet (meer). Veel sportfederaties hebben moeite om nieuwe mensen warm te maken om official te worden of te blijven, onder andere door een gebrek aan respect voor de official. Ondertussen hebben 39 sportfederaties zich geëngageerd voor dit project, een overzicht daarvan vind je terug via onderstaande link.

Eén van de vele acties tijdens de “Week van de Official” wordt een selfie wedstrijd met de scheids/jury/kamprechter. Er worden ook een aantal promofilmpjes rondgestuurd met topsporters.
Volg alle acties via de Facebookpagina: www.facebook.com/weekvandeofficial!

Meer info: Vlaamse Sportfederatie

week van de official bedankt

(2602 keer bekeken)

Share