Even voorstellen: Frans Heuvicq

frans heuvicq 1Op maandag 6 april 2015 hebben we opnieuw hoog bezoek in Bistro Van Gogh. Het is niet de paashaas die zijn laatste eieren komt rondbrengen maar wel Frans Heuvicq, de succescoach van de laatste jaren in het Belgische circuit van het American Football.
Voor velen misschien een onbekende naam maar na deze vergadering zal dit ongetwijfeld veranderen.

frans heuvicq 2Gastspreker Frans Heuvicq (48) komt ons vertellen over zijn ervaringen in het American Football. Hij werd gebeten door de microbe sinds 1983 als fan, waarna hij speler werd in het jaar 1987. Hij zette toen ook al zijn eerste stappen in het trainerschap. Na een korte tussenpauze werd hij opnieuw hoofdcoach in 2002 en dat deed hij tot 2014. In deze laatste trainersperiode groeide hij uit tot een echte ‘succescoach’ want met de Ostend Tribes en de Ostend Tigers werd hij meermaals Belgisch kampioen (6x) en zette hij ook in Europa knappe prestaties neer. Zo wonnen de Ostends Tribes onder zijn bewind de felbeheerde ‘Atlantic Cup’. Vergelijkbaar met een Europabeker in het voetbal.

frans heuvicq 3Door zijn drukke professionele leven ( manager in een containerterminal in Zeebrugge ) is hij momenteel geen hoofdcoach meer maar wel nog technisch adviseur bij de Ostend Pirates. Sinds 2006 is hij ook de vaste NFL-analist op Sporting Telenet, dus velen onder ons zullen hem waarschijnlijk al vaak gehoord hebben. Door deze functie en als echte kenner maakte hij ook al 6x live de Superbowl mee, één van de grootste sportevenementen ter wereld.

In een boeiende uiteenzetting komt hij ons meer vertellen over het American Football in de Verenigde Staten en in België. Hij verteld ons ook waarom volgens hem de NFL de toekomst is van de sport. Er komt ook een luikje over de arbitrage aan bod en tot slot verteld hij ook nog enkele leuke ervaringen uit de Super-en Belgian Bowl.

frans heuvicq 4

Kortom, u hebt het alweer begrepen! Het wordt opnieuw een onvergetelijke avond bij uw favoriete vriendenkring. U komt toch ook?!

(3262 keer bekeken)

Share