Even voorstellen: Eddy Bil

Eddy BilNa de meer dan geslaagde ledenvergadering van oktober met Sébastien Delferière als gastspreker kunnen we jullie voor onze vergadering van november alweer een zeer boeiende gastspreker voorstellen. Met Eddy Bil stellen we jullie een nationaal en internationaal scheidsrechter voor van eigen bodem uit het zaalvoetbal. Eddy Bil werd geboren op 14 oktober 1964 en woont in Zeebrugge.

Hij begon zijn carrière in het zaalvoetbal als speler in het jaar 1980. Na vele jaren als actief speler koos Eddy Bil vanaf januari 1999 voor carrière als scheidsrechter. Zijn vele ervaring als speler hielpen hem op snel progressie te maken en amper 3 jaar later werd hij scheidsrechter in de nationale reeksen van het zaalvoetbal. Ook daar bleven zijn prestaties niet onopgemerkt want in 2010 werd hij door de Belgische zaalvoetbalbond voorgedragen als internationaal scheidsrechter.

Ondertussen floot Eddy Bil al op 3 grote internationale tornooien:

  • 2012: EK in Brest (Wit-Rusland)
  • 2013: EK voor beloften in Playa de Aro ( Spanje )
  • 2013: EK voor dames in Playa de Aro (Spanje)

Een volgende grote doel is het WK 2015 in Wit-Rusland. Hier is Eddy Bil ook één van de Belgische kandidaten om wedstrijden te gaan leiden.

Begin september 2013 kwam er een nieuw hoofdstuk in de carrière van Eddy Bil. Hij werd lid en formateur bij het PSC West-Vlaanderen van de Vlaamse zaalvoetbalbond. Sinds augustus 2014 staat hij aan het hoofd van het PSC en is hij voorzitter geworden. Naast zijn functie als scheidsrechter en voorzitter van het PSC is Eddy Bil ook actief als sleepbootkapitein in de Zeebrugse Haven.

Tijdens zijn voorstelling op 3 november zal Eddy Bil ons meer vertellen over de verschillen tussen veldvoetbal/zaalvoetbal en futsal, zijn nationale- en internationale ervaringen, het werk als opleider/voorzitter van het PSC, de combinatie van deze functies en ongetwijfeld nog vele andere invalshoeken.

Kortom, het wordt alweer een onvergetelijke avond bij uw favoriete vriendenkring!

U komt toch ook?!

(2836 keer bekeken)

Share