Even voorstellen: Gino Devriendt

ginodevriendtOp maandag 10 maart 2014 mogen we jullie opnieuw een boeiende gastspreker voorstellen. We krijgen het bezoek van een sportdiëtist en voedingsdeskundige: Dhr. Gino Devriendt.

Gino Devriendt (° 12/11/1977 ) begon in het jaar 1995 met de studies van voedings- en dieetleer , om vervolgens 3 jaar later met grote onderscheiding af te studeren. Zijn eerste werkervaring kwam er als diensthoofd ‘voeding’ van een revalidatiecentrum, waar hij tot 2006 werkte.
Daarna begon hij terug te studeren aan de HAN in Nijmegen ( Nederland) voor de opleiding tot sportdiëtist. Nadat hij in 2008 afstudeerde kreeg hij vrij snel de gelegenheid om aan de slag te gaan in het sportcentrum van het UZ Gent om er te werken als sportdiëtist.

Dit in sterke affiniteit met de universiteit van Gent ( vakgroep bewegingswetenschappen ) waar hij kon participeren aan wetenschappelijke overlegmomenten over voeding. Na een paar jaar is hij ook aan de slag gegaan in het stedelijk ziekenhuis van Roeselare als sportdiëtist. Ondertussen was hij ook al een tijdje een zelfstandige praktijk gestart als sportdiëtist in Gits.

Als sportdiëtist kreeg hij ook vrij snel de kans om te participeren aan sportclubs zoals Knack Volley Roeselare, Club Brugge en de Vlaamse atletiekliga. Sinds een 2-tal jaar is hij ook lid van de commissie ‘voeding ‘ van de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

De link met de Belgische arbitrage kwam er begin dit seizoen toen Gino Devriendt gecontacteerd werd door het Referee Department om op een Referee Day in Tubeke uitleg te komen geven rond de link tussen sportvoeding, recuperatie, wedstrijdvoorbereiding en gezonde voeding. Alle aanwezige scheidsrechters uit 1ste nationale waren unaniem tevreden na deze boeiende voorstelling. Er kwam een vervolg aan deze sessie want op de winterstage in Knokke kreeg de Development Group ( beloften ) ook dezelfde uitleg.

Gino Devriendt is ook zelf nog een fervent sporter, tussen zijn drukke professionele leven heen. Hij begon op zijn 6de te voetballen bij KVP Gits. Sindsdien speelde hij bij een 3-tal ploegen tot in de 2de provinciale afdeling. Momenteel is voetbal eerder nog een recreatieve hobby geworden en speelt hij nog bij een lokale voetbalclub. Naast het voetbal zijn tennis en fietsen nog andere hobby’s.

De ledenvergadering van maart wordt dus opnieuw een avond om naar uit te kijken, zowel qua voeding voor/na/tijdens de wedstrijd als scheidsrechter, voedingspatronen bij topsportclubs, enz.

(4973 keer bekeken)

Share