Even voorstellen: Bart Vertenten

Op maandag 4 november 2013 hebben we hoog bezoek op onze ledenvergadering. Met Bart Vertenten hebben we één van de toekomstelementen op bezoek van de Belgische arbitrage.

Bart VertentenBart Vertenten (° 13/05/1988 ) is afkomstig uit Beveren-Waas en kende een blitzcarrière in onze mooie hobby. Hij rolde per toeval in de arbitrage want doordat er geen scheidsrechter was voor een wedstrijd waar hij aanwezig was, besloot hij om deze wedstrijd te fluiten. Hij was amper 15 jaar en kreeg in deze wedstrijd de smaak te pakken en volgde meteen de scheidsrechterscursus. Hij voetbalde op dat moment nog, maar de arbitrage leek zijn nieuwe passie.
Hij klom vliegensvlug op naar de hoogste provinciale reeksen en op 21-jarige leeftijd maakte hij de stap vanuit de provincie Oost-Vlaanderen naar de nationale afdelingen. Daar werd zijn onmiskenbaar talent meteen opgemerkt en hij werd opgenomen in de development group waar hij van nog naderbij gevolgd werd. Ondertussen volgde hij ook de studie geneeskunde aan de Leuvense universiteit wat ook veel tijd en energie vraagt.

Bart VertentenHij weet beide passies echter goed te combineren en hij bleef gestaag klimmen op de piramide. Na amper een half jaar in 2de nationale te hebben gefloten kreeg hij zijn kans om te promoveren naar de hoogste nationale afdeling. Hij omschreef het zelf als een berekend risico van de Centrale Scheidsrechterscommissie maar met zijn 24 jaar werd hij de jongste scheidsrechter ooit in 1ste nationale. Hij kreeg meteen ook een mooie West-Vlaamse derby voor de kiezen: KSV Cercle Brugge – SV Zulte Waregem. Ondertussen floot hij reeds 8 wedstrijden in eerste nationale.
Eind augustus kwam er ook goed nieuws vanop het internationale toneel. De Centrale Scheidsrechterscommissie besliste om Bart Vertenten voor te dragen als internationaal scheidsrechter vanaf 2014. Hij was ondertussen ook al opgenomen in het Uefa Centre Of Excellence Program waar potentiële internationale scheidsrechter extra ervaring en training krijgen vanuit de UEFA.

Bart VertentenBegin dit seizoen kwam er ook een band met onze Provincie West-Vlaanderen want Bart Vertenten is momenteel op stage in een Roeselaars ziekenhuis.
Zoals je hierboven kan lezen hebben we begin november opnieuw een zeer boeiende gastspreker. We komen ongetwijfeld meer te weten over de combinatie arbitrage-studie, de media-aandacht in eerste nationale, het gebruik van oortjes, internationale wedstrijden, UEFA CORE, …
Wij kijken er alvast naar uit!

(6842 keer bekeken)

Share