Info seizoen 2013-2014

Het nieuwe voetbalseizoen brengt enkele belangrijke wijzigingen met zich mee.

Digitaal wedstrijdblad

Bij aanvang van het seizoen 2013-2014 wordt het “digitale wedstrijdblad” geïntroduceerd. Geleidelijk aan zal het in de plaats komen van het huidige “papieren wedstrijdblad”. Bij raadpleging van zijn aanduiding verneemt de scheidsrechter welke versie van wedstrijdblad voor zijn wedstrijd van toepassing is. Uiterlijk 1 uur na de wedstrijd moet het digitale wedstrijdblad afgewerkt worden en verzonden zijn.
Indien men, om welke reden dan ook, het digitale wedstrijdblad niet kan invullen, moeten de wedstrijdgegevens op een papieren wedstrijdblad genoteerd worden. Wees er zeker bij op één van de sessies die worden gegeven op het provinciaal secretariaat of in uw vriendenkring.
U kan alvast oefenen op deze website.

Duur van de wedstrijden

2 x 45 minuten
Eerste elftallen dames en heren
Beloften
U18 tot U21
U17 elite

2 x 40 minuten
U17 (behalve de U17 elite deze spelen 2 x 45 min))
U16
U15 elite

2 x 35 minuten
U15 (behalve de U15 elite deze spelen 2 x 40 min))
U14 (behalve de U14 elite deze spelen 3 x25 min)
Vrouwelijke jeugd U16

2 x 30 minuten
U13 (behalve de U13 elite deze spelen 3 x 25 min)
U12

3 x 25 minuten
U13 elite
U14 elite

Gele kaarten op het wedstrijdblad

Bij de ontwikkeling van het digitaal wedstrijdblad werd afgesproken dat alle data door de scheidsrechter moeten worden ingebracht (dus ook een eerste gele kaart, zelfs indien die gele kaart achteraf wordt gevolgd door een rechtstreekse rode kaart). Dit werd trouwens ook zo door de CSC overgenomen in het boekje Aanvullingen bij de regels van het voetbalspel 2013-2014 op p. 33 en 34.

Teneinde gelijkvormigheid te garanderen, spreekt het voor zich dat dezelfde richtlijnen gelden voor de scheidsrechters die nog niet onmiddellijk het digitale wedstrijdbladen gaan hanteren. Dus : zelfs op het “papieren” wedstrijdblad moet een eerste gele kaart worden genoteerd, ook al wordt deze achteraf gevolgd door een rechtstreekse rode kaart of een tweede gele kaart.

Voor alle officiële wedstrijden van eerste elftallen, reserven en jeugdploegen worden de alle waarschuwingen vermeld op het wedstrijdblad. Voor reserven en jeugd ook 1 x geel.

Verplaatsingsonkosten vanaf seizoen 2013/2014

2.80 € per blok

Vergaderplaatsen 4de nationale

Vergaderplaatsen 4de nationale wijzigen soms, daarom steeds onderstaande procedure volgen tijdens je wedstrijdvoorbereiding in het zoeken naar de vergaderplaatsen:
1. Aanmelden op E-kickoff en bovenaan klikken op tabblad Media
2. Bij Algemeen onderwerp ‘Dokumenten scheidsrechters’ aanduiden
3. Taal ‘Nederlands’ aanduiden
4. Provincie ‘Nationale’ aanduiden
5. Klik op zoeken
6. Naast het scheidsrechtersverslag voor nationale vind je hier ook telkens de meest recente versie van de vergaderplaatsen

(3004 keer bekeken)

Share
CategorieënVFV