Roeselare – KVSOO (1-5)

Na lang wachten konden we op woensdag 24 april eindelijk onze “scheenlappen” en voetbalschoenen nog eens aantrekken. En niet voor niets!

Trainer Bart Zeebroek en Afgevaardigde van dienst Ashly Braeckevelt konden op een 12-koppige kern rekenen:
In doel de ervaren goalie Nathan Billiau.
In de verdediging: rots in de branding Joachim Huyghebaert naast de creativiteit van Thomas Sanders, en de snelheid van Birger Janssens en Gino Vyvey op de backs.
Op het middenveld moesten Arjen Cordier voor het vele loopwerk en Kevin Debeuckelaere voor de kracht zorgen. Op rechts kon Benny Beyen zijn uitstekende techniek tentoonstellen aan de vele toeschouwers in de tribune! Nieuwkomer (en aankomend talent) Jeroen Bernard kon zich meteen bewijzen met een basisplaats op de linkerflank. Voorin speelde Matthias Strybol in een dienende rol voor Jan Boterberg, die alweer voor enkele doelpunten moest zorgen.
Kim Depickere stond klaar om als super sub de eerste slachtoffers van deze fysieke slag van West-Vlaanderen te vervangen.

De vele tactische richtlijnen van onze coach waren niet helemaal duidelijk voor de ploeg op het veld. Dat bleek uit een moeizame beginfase van de wedstrijd: veel balverlies en verwarrend positiespel van de tegenstrever zorgde af en toe voor paniek. Na enkele bijsturingen (zeg maar: een razernij) van Bart vanaf de zijlijn begon KVSOO beter te voetballen wat tot enkele kansen leidde. Jan deed het op z’n “Carlos Bacca’s” en kon onbegrijpelijk enkele uitstekende kansen niet afmaken. Dit was echter uitstel, want onze topschutter kon nadien wel raak treffen.

Op de 0-2 was het even wachten tot in de tweede helft. Een uitstekende hoekschop richting de tweede paal van Kevin werd afgewerkt door een volledig vrijlopende Thomas. De 0-3 kwam er na een assist van Jeroen. Hij stuurde Jan alleen naar de keeper en die stelde niet teleur.

Nathan hield de Oostendenaars wel recht met enkele knappe reddingen. Hij leek onklopbaar, het kon zomaar gelijk staan. Door zijn uitstekende prestatie solliciteert hij natuurlijk voor een basisplaats in doel op de finaledag!

Kevin zag zijn puike wedstrijd nog bekroond met een doelpunt en Jan maakte nog zijn zoveelste hattrick in zijn carrière. Tussendoor kon ook Roeselare door een onoplettendheid in de verdediging en tot (grote) frustratie van onze doelman één keer scoren.

KVSOO mag met vertrouwen vertrekken naar de finaledag op 11 mei!

We bedanken via deze weg nogmaals de goede organisatie van de vriendenkring van Roeselare. Hopelijk kunnen we dit volgend seizoen evenaren als zij op bezoek komen in de hel van de Opex (girls)!

Hieronder kun je de foto’s bekijken!

VK Roeselare – KVSOO (1-5)

http://fotogalerij.kvsoo.be/#33

(3169 keer bekeken)

Share