Even voorstellen: Johny Ver Eecke

Op maandag 4 februari 2013 hebben we met Johny Ver Eecke echt een monument uit de West-Vlaamse arbitrage in ons midden als gastspreker.

Johny Ver EeckeJohny Ver Eecke werd geboren op 12 juni 1962 en begon op 16-jarige leeftijd met het volgen van de cursus kandidaat-scheidsrechter. Amper 5 jaar later floot hij zijn eerste wedstrijd in klimmen en dalen. Hij doorliep vlot alle provinciale reeksen en maakte na 5 seizoenen zijn promotie naar de nationale reeksen op 26-jarige leeftijd. Zijn eerste wedstrijd in bevordering was deze tussen RC Doornik en Denderhoutem met Johan Boskamp als coach bij Denderhoutem. De leuke anekdote aan deze wedstrijd zal Johny ongetwijfeld vertellen op onze ledenvergadering… Hij floot amper 1 seizoen in bevordering en maakte meteen promotie naar 3de. Met zijn no-nonsense aanpak charmeerde hij vele opleiders en maakte op zijn 30ste zijn debuut in de hoogste nationale afdeling. Hij combineerde een vleugje humor met een uitstekende wedstrijdfeeling waarin het boekje niet altijd het belangrijkste was. De psychologische aanpak van spelers en entourage bleek vaak de ideale aanpak.

Johny Ver EeckeOp 38-jarige leeftijd werd zijn harde werk beloond en kreeg hij zijn FIFA badge. Hij werd actief op het internationale toneel en floot diverse wedstrijden in de Intertoto- en Uefa Cup, was 4de man in diverse wedstrijden en floot ook verschillende interlands.
Hij naderde de toenmalige leeftijdsgrens (45 jaar) als actief scheidsrechter maar de laatste jaren van zijn carrière werd hij de nummer 1 van België want hij floot bijna alle topwedstrijden in eerste nationale. ( Standard-Anderlecht, Club Brugge – Anderlecht, … ) In mei 2007 was het toch zover en moest Johny afscheid nemen van de actieve scheidsrechterswereld.
Johny Ver EeckeHij floot met Roeselare – STVV zijn laatste wedstrijd in eerste nationale.
De Centrale Scheidsrechters Commissie had meteen door dat men deze knowhow niet mocht verloren laten gaan en Johnny Ver Eecke werd opleider bij het CSC. Hij deed dit 4 jaar en kreeg in 2011 de vraag van SV Zulte Waregem om de scheidsrechters te ontvangen bij thuiswedstrijden. Het antwoord was positief en hij doet dit nu al 2 seizoenen.
Zoals je hierboven kan lezen hebben we opnieuw een topper te pakken voor onze volgende ledenvergadering want deze boeiende verteller zal jullie ongetwijfeld overladen met zijn verhalen uit zijn rijk gevulde carrière.

(4535 keer bekeken)

Share