KVSOO met glans door theoretische- en fysische testen betaald voetbal

jan boterbergAfgelopen weekend werd in vele scheidsrechtermiddens omschreven als D-DAY. Want de jaarlijkse theoretische- en fysische testen stonden op het programma voor het betaald voetbal. Op vrijdag 18 juli 2014 mocht onze secretaris Jan Boterberg de spits afbijten. In tropische omstandigheden slaagde hij met glans voor de de fysieke testen in de voormiddag en ook de theoretische testen verliepen vlot. Dit ondanks de stress die er toch steeds gepaard gaat met dit jaarlijkse gegeven voor vele scheidsrechter. Na het theoretisch examen kregen we de nieuwe richtlijnen te horen voor het komende seizoen en we kregen ook – in primeur – de nieuwe uitrustingen te zien voor het komende seizoen. Deze richtlijnen en voorstelling van de kledij worden op dinsdag 22 juli ook aan het grote publiek kenbaar gemaakt op een persconferentie van het Referee Department.

kevinmontenyEen dag later was het de beurt aan de assistent-scheidsrechters van 1ste en 2de nationale. De omstandigheden waren opnieuw zeer zwaar (+ 30 ┬░C ) om in te lopen. KVSOO had twee ijzers in het vuur: Kevin Monteny en Nick Senecaut. Nick kon door een blessure niet meelopen met de fysieke proeven. Kevin liep zich wel in het zweet en slaagde ook in stijl voor de fysieke proeven. In de namiddag kregen ze ook nog 10 reglementsvragen voor de kiezen en ook dit leverde geen problemen op.

Nick SenecautWe willen Jan Boterberg, Kevin Monteny & Nick Senecaut veel succes wensen het komende seizoen. Nick Senecaut zal zijn fysieke proeven – mits een vlotte revalidatie – kunnen afleggen op maandag 8 september 2014. Nu is het uitkijken naar de eerste aanduidingen…

De (assistent-)scheidsrechters van 3de en 4de nationale worden op zaterdag 2 augustus in Leuven verwacht voor hun testen. De provinciale testen in Brugge staan geprogrammeerd op zaterdag 23 augustus 2014. De basis hiervan wordt nu gelegd en zeker tijdens onze wekelijkse trainingen op woensdag!

(3237 keer bekeken)

Share