Even voorstellen: Kevin Monteny

Op maandag 9 december 2013 kunnen we niet alleen samen smullen van enkele heerlijke pasta’s, we krijgen ook een boeiend verhaal te horen van de vaandeldrager van onze Oostendse assistenten-equipe. Kevin Monteny (35) ruilde enkele jaren geleden de fluit voor de vlag en bouwt ondertussen gestaag aan een mooie carrie re als assistent-scheidsrechter. Nadat hij begin vorig seizoen in Oudenaarde zijn eerste wedstrijd vlagde in 2 de nationale kreeg hij ondertussen al enkele mooie aanduidingen. Zijn kwaliteiten zijn ook de centrale scheidsrechterscommissie niet ontgaan want begin dit seizoen werd Kevin beloond met een eerste internationale aanduiding.

kevinmontenyHij werd aangeduid voor een wedstrijd in de ‘Next-Gen-Competitie’ waar de grote Europese topclubs het tegen elkaar opnemen om de volgende generatie topvoetballers klaar te stomen voor het echte werk in de Champions League. Op woensdag 18 september mocht Kevin met een Belgisch trio onder leiding van scheidsrechter Wim Smet afzakken naar de zonnige Provence voor de wedstrijd tussen Marseille en Arsenal.

We gaan nog niet te veel prijs geven maar er hangt een leuk verhaal vast aan deze trip (de eerste telefoon, kledijkeuze, begeleiding UEFA, de wedstrijd zelf, het verslag, Champions League, … ).

Nog geen 3 weken na deze ervaring in Frankrijk werd Kevin opnieuw aangeduid voor een internationale aanduiding. Op zaterdag 12 oktober was Kevin aangeduid voor de wedstrijd FC Oss – VVV Venlo in de Nederlandse 2de klasse. Deze wedstrijd stond onder leiding van een andere Belgische beloftevolle scheidsrechter: Erik Lambrechts.

Ook van deze wedstrijd kan Kevin een leuke blik achter de schermen geven ( matchvoorbereiding, afspraakplaats, werking 4de man, de wedstrijd zelf, … ) zodat we ook eens een beeld krijgen van hoe een wedstrijd er in het buitenland aan toe gaat. Dit alles zal ondersteund worden met enkele leuke foto’s en sappige verhalen… Wij kijken er alvast naar uit!

(3042 keer bekeken)

Share